Let op, geld lenen kost ook geld.

De voordelen van een kredietkaart op een rij

Met een kredietkaart kunt u op de meeste plekken ter wereld betalen en geld afhalen. Maar welke andere voordelen zijn er aan een kredietkaart verbonden? Wij zetten ze voor u op een rij!

infographic kredietkaarten

Betaling in termijnen
Als u aankopen gespreid wilt afbetalen, dan kiest u best voor een kredietkaart met kredietopening. Dit in tegenstelling tot de kredietkaart zonder kredietopening, waarbij het saldo na een maand automatisch van uw zichtrekening gaat. U betaalt echter wel een maandelijkse interest op het uitstaande saldo wanneer u voor een kredietkaart met kredietopening kiest. Heel flexibel, maar ook héél erg duur.

Als u uw kredietkaartuitgaven voor de vervaldatum – meestal enkele dagen na uw afrekening – terugbetaalt, hoeft u geen rente te betalen. Zo geniet u reeds van ongeveer een maand renteloos krediet.

Betalen en geld afhalen in het buitenland
Met uw kredietkaart kan u bij de meeste handelaars (winkels, restaurants, enz.) betalen. Dit niet alleen in Europa, maar ook en vooral buiten Europa waar uw Maestro bankkaart niet altijd aanvaard zal worden. Bij de meeste geldautomaten in het buitenland zal u ook uw kredietkaart kunnen gebruiken.

Online winkelen
Met een kredietkaart kan u veilig online shoppen en tickets boeken voor een hotel, concert, enz. Bepaalde kredietkaarten bieden u nog een bijkomende fraudebescherming waarbij de wettelijke franchise van EUR 150 ook nog wegvalt ingeval van fraude. Klik hier als u wilt weten welke kredietkaarten het meest geschikt zijn om online te shoppen!

Ontvang voordelen
Met uw kredietkaart kunt u voordelen krijgen, zoals miles – als u veel en goedkoop wil reizen –, cashback – geld dat u terugkrijgt bij iedere aankoop – of punten – waarmee u kan sparen voor kortingen of cadeaus –. Klik hier om te weten te komen hoe u een kredietkaart met miles kunt gebruiken om te reizen.

Gratis verzekeringen
Sommige kredietkaarten bieden reisverzekeringen, zoals annulatieverzekering en reisbijstand. Dan hoeft u geen bijkomende verzekering af te sluiten als u uw reis met uw kredietkaart betaald heeft. Daarnaast bieden sommige kaarten ook productverzekeringen, bijvoorbeeld met verlengde garantie of schade- of diefstalverzekering. Handig als u bijvoorbeeld uw nieuwe iPhone in het toilet laat vallen. Let wel op dat u niet oververzekerd bent en dat de verzekering bij de kredietkaart voor u de noodzakelijke dekkingen heeft.

Of u nu online gaat shoppen of op reis gaat, ga na welke voordelen uw kredietkaart heeft en maak er ten volle gebruik van!

Dit artikel werd geschreven door TopCompare.be in samenwerking met Kredietkrijgen.be

Op zoek naar een passende lening?

leningen vergelijken op Kredietkrijgen.be