Let op, geld lenen kost ook geld.

Ecokrediet (De groene lening).

Kan het ecokrediet nog iets voor u betekenen? De fiscale maatregel is afgeschaft, maar de banken bieden deze interessante groene lening nog steeds aan.

EcokredietEen ecokrediet, de zogenaamde groene lening, wordt aangegaan om energiebesparende investeringen te verrichten. Denk bijvoorbeeld maar aan de plaatsing van zonnepanelen, dubbele beglazing, dakisolatie, … maar groene leningen kan je ook gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe wagen.

Wie in het verleden een ecokrediet aanging kon van 2009 en 2011 een extra korting krijgen via zijn aangifte personenbelasting. Dit is dus inmiddels afgeschaft, maar er zijn nog interessante groene leningen die je kan aangaan. Het is niet omdat de overheid geen bijkomende intrestaftrek meer geeft, dat de groene lening uitgestorven is. Integendeel: de banken willen nog steeds een goed signaal geven en mensen die energiebesparende maatregelen willen treffen voordeliger laten lenen.

Heel veel woningen in België zijn ouder dan 50 jaar. Renovaties dringen zich meer en meer aan en dan wordt het ook tijd om te denken aan energiebesparende investeringen om ook de energiekosten terug te dringen. Niet alleen uw keuzes bij de renovatie zijn belangrijk, ook het kiezen van een ideaal krediet of lening vergt de nodige aandacht.

Ecokrediet: Overzicht energiebesparende maatregelen.

De eisen zullen verschillen van kredietverstrekker tot kredietverstrekker, maar algemeen beschouwd kunnen we stellen dat je zonder problemen voor alle frequent voorkomende groene maatregelen een ecokrediet kan bekomen:
Isolatie (daken, vloeren, muren), vervanging van oude stookketels, plaatsing van dubbele beglazing, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen, thermostatische kranen, … Het bewijs kan je leveren aan je kredietverstrekker door middel van een factuur, offerte of bestelbon.

Sinds 2015 bestaat er de Vlaamse energielening. Lenen kan aan 0% of 2%.
Klik hier om meer te lezen over de Vlaamse Energielening.

Ecokrediet: verschillende aanbieders vergelijken.

AanbiederMinimumMaximumBestemmingJKP vanaf (*)Simulatie
logo KBC leningen€ 500€ 25.000Energiezuinige renovatie1,80%Gratis aanvraag
(*): Rentes zijn een momentopname. Ze zijn dus louter informatief en tijdelijk, kunnen wijzigingen ondergaan en/of afhankelijk zijn van het leenbedrag.
(*) Representatief Voorbeeld: Lening op Afbetaling van €50.000,00; Looptijd is 120 maanden. Aan een JKP van 4,50% betaalt u maandelijks €516,02. Het totaal terug te betalen bedrag is €61.922,40. Vraag voor een exacte berekening een offerte aan bij bovenstaande partijen.

Groene lening voor uw auto?

Een groen ecokrediet aangaan voor de aanschaf van een nieuwe wagen is ondertussen ook goed mogelijk. Het moet dan wel gaan om een milieuvriendelijke wagen. Je zal wel moeten aantonen dat het gaat om de aankoop van een groene wagen. In casu zijn dit auto’s met een lage Co2-uitstoot (uitstoot lager dan 145 gr/km voor diesel en lager dan 160 gr/km voor benzine). Hybride wagens of wagens met een LPG-installatie komen ook in aanmerking.
Een groene autolening is in principe hetzelfde als een gewoon autokrediet, maar dan aan goedkopere tarieven. Een groene wagen levert u op die manier twee keer zoveel voordelen op: goedkoper aan de pomp en goedkoper om te lenen bij de aanschaf ervan.Groene lening voor uw woning: samengevat.

Zal je één of meerdere van onderstaande investeringen uitvoeren? Dan kan je hiervoor zonder problemen een ecokrediet voor kunnen aangaan.

• De vervanging of het onderhoud van een oude stookketel
• De installatie van een systeem van waterverwarming door middel van zonne-energie
• De plaatsing van zonnecelpanelen voor het omzetten van zonne-energie in elektrische energie
• De installatie van een warmtepomp
• De plaatsing van hoogrendementsbeglazing
• Isolatie van daken, vloeren en muren
• De plaatsing van een warmteregeling van een installatie van centrale verwarming door middel van thermostatische kranen, of door een kamerthermostaat met tijdschakeling
• Een energie-audit voor uw woning
• De plaatsing van een domoticasysteem om het energieverbruik te optimaliseren
• De plaatsing van een groen dak
• Pellet kachel

Op zoek naar een passende lening?

leningen vergelijken op Kredietkrijgen.be