Let op, geld lenen kost ook geld.

Nulstellingstermijn.

Bij kredietopeningen, zoals bijvoorbeeld bij kredietkaarten, ben je verplicht om na een bepaalde periode terug op nul te komen. Die periode kan korter zijn dan de periode die u nodig hebt om het volledig opgenomen kredietbedrag terug te betalen als u enkel betaalt wat u volgens uw contract minimaal moet betalen. Je betaalt dus beter altijd meer dan wat u minimaal moet betalen.

Als je net voor het einde van de nulstellingstermijn nog een extra bedrag opneemt dan moet je het ook heel snel terugbetalen. Let hier dus wel mee op! Als je er niet niet in slaagt om op tijd terug op nul te staat kan de kredietgever extra interesten en kosten aanrekenen voor wanbetaling. Hij kan ook het krediet opschorten of opzeggen.

De maximale nulstellingstermijn is wettelijk geregeld, maar de kredietgever mag een kortere nulstellingstermijn bepalen. De termijn zal opnieuw beginnen lopen wanneer je terug op nul bent geweest. De kredietgever is verplicht om je twee maanden voor het einde van uw nulstellingstermijn te waarschuwen.

Op zoek naar een passende lening?

leningen vergelijken op Kredietkrijgen.be