Let op, geld lenen kost ook geld.

Motorlening

Lenen om een motor te kopen is ongeveer hetzelfde als een autolening aangaan voor een wagen te kopen. Sterker nog: Sommige autoleningen kan je gebruiken om een motor te kopen. In werkelijkheid gaat het in beide gevallen om een lening op afbetaling.

Een motorlening aangaan zal in sommige gevallen wel nodig zijn, zeker als we de prijskaartjes van enkele motors erbij nemen. Dan denken wel al snel aan een Harley Davidson of Goldwing. Het is dus belangrijk om zoveel als mogelijk te besparen op je aankoop. Begin eerst met onderhandelen over de prijs van de motor, zodoende bespaar je al geld, nog voor je op zoek gaat naar een geschikte lening.

Lenen voor een motor.

Een motorlening zal de vorm aannemen van een lening op afbetaling (= persoonlijke lening). Dat wil zeggen dat alles op voorhand bepaald wordt:

  • Het bedrag dat je leent
  • De rentevoet
  • De duurtijd van de lening
  • Het moment en bedrag van terugbetaling (maandelijks)

Lenen voor een motor kan in principe bij alle grootbanken. Denk dan maar aan BNP Paribas Fortis, KBC, ING, Dexia, maar ook bij Cofidis of Cetelem, … Dat kan onder de vorm van een algemene lening op afbetaling, of onder de benaming van een specifieke motorlening, wat ook een lening op afbetaling is maar dan een andere commerciële benaming heeft. Zulke leningen hebben vaker interessante tarieven.

Je doet er wel goed aan om online aanbieders ook even te bekijken om na te gaan of er geen leningen zijn die interessanter zijn.

Motorleningen online vergelijken.

Een voordelige rente is belangrijk, vandaar dat het belangrijk is om online al even verschillende motorleningen te vergelijken. Daarnaast is het ook belangrijk om even contact op te nemen met je eigen bank, en te onderhandelen over de modaliteiten van de motorlening.

Zoektocht naar motorlening

Begin uw zoektocht naar een motorlening online. Elke kredietverschaffer biedt een simulator aan waar je de Jaarlijkse Kostprijs (JKP) en terugbetalingsmodaliteiten kan laten berekenen. Om je op weg te helpen, hebben we alvast een kleine selectie van online aanbieders gemaakt:

AanbiederMinimumMaximumBestemmingJKP vanaf (*)Simulatie
logo KBC leningen€ 500€ 25.000Aankoop auto (occasie)3,95%Gratis aanvraag
logo KBC leningen€ 500€ 25.000Aankoop auto (nieuw)1,35%Gratis aanvraag
logo cofidis leningen€ 5.000€ 50.000Aankoop motor5,90%Gratis aanvraag
logo mozzeno particuliere crowdfunding leningen€ 1.250€ 50.000Aankoop motor3,59%Gratis aanvraag
(*): Rentes zijn een momentopname. Ze zijn dus louter informatief en tijdelijk, kunnen wijzigingen ondergaan en/of afhankelijk zijn van het leenbedrag.
(*) Representatief Voorbeeld: Lening op Afbetaling van €50.000,00; Looptijd is 120 maanden. Aan een JKP van 4,50% betaalt u maandelijks €516,02. Het totaal terug te betalen bedrag is €61.922,40. Vraag voor een exacte berekening een offerte aan bij bovenstaande partijen.

Lenen aan 110% van de aankoopprijs.

Bij sommige banken is het mogelijk om 110% van het aankoopbedrag te ontlenen. Dit betekent dat je de verzekering en verkeersbelasting bij een eerste aankoop, ook mee kan financieren. Heb je nieuwe motoruitrusting nodig? Dan is lenen aan 110% van de aankoopprijs natuurlijk wel handig meegenomen.

Is zoiets belangrijk voor jou? Hou dit dan in het achterhoofd wanneer je motorleningen aan het vergelijken bent. Het is immers mogelijk dat dit niet bij elke kredietmaatschappij opgenomen is in de leenvoorwaarden.

motorlening

Motorfiets BMW

Motorlening tips.

Net zoals bij een autolening, is het in sommige gevallen mogelijk om een krediet aan te gaan bij de dealer zelf. Dit kan interessant zijn, maar de kans bestaat dat je bij een andere kredietmaatschappij ook betere voorwaarden kan bekomen. Vraag daarom steeds na wat de voordelen zijn die je krijgt bij een lening bij de dealer, wie weet staat er een korting tegenover bij de aankoop van je motor. In dat geval kan je uitrekenen of dit interessant is of niet.

Hou altijd een aantal documenten bij de hand als je een lening aangaat. De meest courante gegevens die worden opgevraagd zijn:

  • Een bewijs van identificatie;
  • Een overzicht van de lopende leningen en eventueel andere vaste kosten;
  • Een bewijs van inkomsten (loonfiche);
  • Een bewijs van de aankoop (prijsofferte motorfiets).

Een kredietverschaffer zal bij de Nationale Bank van België steeds navraag doen over je lopende leningen en aan de hand van alle informatie die ze bezit, nagaan of je kredietwaardig bent of niet.

Het is altijd nuttig om op voorhand reeds een bedrag bijeen te sparen dat kan dienen voor de aankoop van de motor. Zodoende kan je al een deel van de motor betalen als voorschot, en het leenbedrag kleiner maken. Zorg wel dat je voldoende achter de hand houdt op je spaarrekening voor onvoorziene uitgaven.

Een motor kan soms een dure aankoop zijn, denk aan een Harley Davidson of Goldwing. Het is dus belangrijk om zoveel als mogelijk te besparen op je aankoop. Begin eerst met onderhandelen over de prijs van de motor, zodoende bespaar je al geld, nog voor je op zoek gaat naar een geschikte lening.

Lijkt de aankoop toch te duur uit te vallen, opteer dan voor een tweedehandsmotor. Hou er wel rekening mee dat de voorwaarden van een lening op afbetaling kunnen verschillen naargelang het om een nieuwe motor of tweedehandsmotor gaat.

Op zoek naar een passende lening?

leningen vergelijken op Kredietkrijgen.be