Let op, geld lenen kost ook geld.

Pluskrediet

Een Pluskrediet is in feite hetzelfde als een doorlopend krediet. Het richt zich wel enkel tot 60-plussers. Dit type krediet is ontstaan opdat mensen met een hoger risicofactor op overlijden, ook nog zouden kunnen lenen. De kredietlimiet ligt meestal tussen de 5.000 en 50.000 euro en het krediet moet binnen de 10 jaar worden afgelost.

Speciaal voor ouderen tot 65 jaar bestaat er het pluskrediet. Ook oudere mensen hebben soms nog nood aan een krediet of lening, al was het maar om een klein deel van de woning van de kinderen mee te helpen financieren. Het pluskrediet is dan de oplossing, want veel banken zullen niet staan springen om een lening af te sluiten als je 60 jaar bent, omwille van het stijgende risico van overlijden.


Een pluskrediet is eigenlijk hetzelfde als een doorlopend krediet, met als enige verschil dat het pluskrediet echt gerust is op mensen die tussen 60 en 65 jaar zijn. Op die manier is het bijvoorbeeld ideaal om bijvoorbeeld een nieuwe ijskast te kopen, of de woning opnieuw in te richten, of om op vakantie te gaan en geld voor noodgevallen achter de hand te houden, enz…

Pluskrediet kenmerken

Er zal een kredietlimiet moeten afgesproken worden. Deze ligt gemiddeld tussen 5.000 euro en 50.000 euro. Dit bedrag kan dan opgenomen worden voor je 65 jaar wordt. Nadien ga je in maandelijkse termijnen de kredietlimiet afbouwen om op die manier alles op 74 jarige leeftijd te hebben afgelost. De terugbetalingen gebeuren maandelijks, maar je kan ook vervroegd aflossen zonder hier een boete voor te krijgen.

De rente is afhankelijk van de marktrente. Ze is dus variabel en kan schommelen tijdens de looptijd van het krediet.
euro teken
Een pluskrediet kan je in principe afsluiten bij de meeste banken. Ben je op zoek naar een pluskrediet? Start je zoektocht dan misschien bij je eigen bank.Voordelen van een pluskrediet

  • Zeer flexibel krediet voor 60-plussers.
  • Vervroegd aflossen zonder boete.
  • Afgelost kapitaal kan je opnieuw opnemen.
  • De rente is variabel en kan dus dalen.

Nadelen van een pluskrediet

  • De kredietsom zal relatief beperkt zijn.
  • Het krediet kan je opnemen tot een bepaalde leeftijd (meestal tot je 65 jaar).
  • De maandlasten staan niet vast.
  • De rente is variabel en kan dus stijgen.

Op zoek naar een passende lening?

leningen vergelijken op Kredietkrijgen.be