Let op, geld lenen kost ook geld.

Vakantielening

Op vakantie zonder financiële zorgen? Schrik dat een vakantie op uw budget zal wegen? Laat dan niets aan het toeval over en opteer om een lening aan te gaan om uw vakantie te financieren. Lees verder en kom meer te weten over de zogenaamde vakantielening, en waar je moet op letten.

Lenen voor uw vakantie

We hebben allemaal nood aan de nodige ontspanning en rust. We kijken allemaal uit naar de zomer, het favoriete moment bij uitstek om op vakantie te gaan.

Tip: bereken ruim op voorhand reeds het bedrag dat je nodig hebt. Vermijd zo dat je te grote leningen aangaat.
Op reis gaan kan echter helaas duur uitvallen, maar door je reis op voorhand te financieren met een vakantielening, kan je zonder kopzorgen vertrekken op jouw droomreis: alle geldzaken worden immers op voorhand al geregeld!

Vakantieleningen zijn niet altijd goedkoper dan klassieke leningen op afbetaling. Je zou misschien kunnen denken van wel omdat ze voor een specifiek doel dienen. Bij autoleningen ligt dat in ieder geval wel anders. Zoek dus steeds naar kredietverstrekkers die dit vakantieleningen promoten en kijk wat ze daar tegenover kunnen plaatsen van rentevoet. Iets verder in het artikel kan je meerdere aanbieders terugvinden en starten met je zoektocht naar de goedkoopste vakantielening.

Goedkoopste vakantielening vinden.

Om de goedkoopste lening voor uw vakantie te kunnen vinden, vergelijk je best verschillende leningen van aanbieders. Probeer eerst op zoek te gaan naar specifieke leningen voor vakanties en ga vervolgens verder op normale leningen op afbetaling of doorlopende kredieten.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder alvast een kleine selectie gemaakt van aanbieders waar je vakantieleningen kan vergelijken. Start je zoektocht hier door meerdere kredietverstrekkers aan te spreken.

Vakantieleningen vergelijken.

AanbiederMinimumMaximumSoortJKP vanaf (*)Simulatie
logo KBC leningen€ 500€ 25.000Lening op afbetaling6,50%Gratis aanvraag
logo santander leningen€ 500€ 50.000Lening op afbetaling5,50%Gratis aanvraag
logo buyway leningen€ 1.250€ 20.000Lening op afbetaling4,39%Gratis aanvraag
logo cofidis leningen€ 2.500€ 50.000Lening op afbetaling3,99%Gratis aanvraag
logo mozzeno particuliere crowdfunding leningen€ 1.250€ 50.000Crowdfunding lening4,71%Gratis aanvraag
(*): Rentes zijn een momentopname. Ze zijn dus louter informatief en tijdelijk, kunnen wijzigingen ondergaan en/of afhankelijk zijn van het leenbedrag.
(*) Representatief Voorbeeld: Lening op Afbetaling van €50.000,00; Looptijd is 120 maanden. Aan een JKP van 4,50% betaalt u maandelijks €516,02. Het totaal terug te betalen bedrag is €61.922,40. Vraag voor een exacte berekening een offerte aan bij bovenstaande partijen.

Vakantielening mogelijkheden.

Lenen voor je vakantie kan op verschillende manieren. Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te lenen. Dit kan onder meer gebeuren met een persoonlijke lening (= lening op afbetaling) waarbij je een maandelijks vast bedrag terugbetaald.

Een andere optie is een doorlopend krediet (= geldreserve) waarbij je een kredietlimiet toegewezen krijgt dat je vrij kan opgebruiken. Na terugbetaling van het krediet kan je deze nadien opnieuw gebruiken.

Een persoonlijke lening zal goedkoper uitvallen dan een doorlopend krediet, maar beiden zijn in principe goedkoper dan een kaskrediet. Wie in het rood gaat op zijn rekening, betaald hier hoge intresten op! Wanneer je op reis bent, dan vermijd je natuurlijk liever dat je nadien deze zware intrestlast.

Voordelen / Kenmerken in het kort:

Persoonlijke lening Doorlopend krediet
Vaste maandelijkse aflossingen Aflossingen volgens uw eigen budget
Vaste rentelast Variabele rentelast
Bedrag wordt gestort op je rekening Volledig krediet opnemen niet verplicht
Goedkopere leenvorm Flexibel: na afbetaling is krediet terug opneembaar (steeds een geldreserve)
Extra kosten bij vervroegde terugbetaling Geen extra kost bij vervroegde terugbetaling
➥ Lees meer over de persoonlijke lening ➥ Lees meer over het doorlopend krediet

Wel of niet lenen voor vakantie?

De vraag of het nuttig is om te lenen voor een vakantie hangt af van situatie tot situatie. Het kan nuttig zijn als je vakantiegeld te laat wordt gestort, of om er zeker van te zijn dan je tijdens de vakantie niet zonder financiële reserves komt te zitten.

geld lenen voor vakantie naar het strandWie jaar op jaar moet lenen om op vakantie te gaan, raden we dit toch eerder af. Een lening is vooral nuttig als je een investering moet doen, zoals een verbouwing.

Wie echter voor één keer de droomreis van zijn leven wil maken met alles erop en eraan, zal er meer deugd uit halen met een lening om alles te financieren. Een droom verwezenlijken … kost altijd wel geld.

De beste optie blijft sparen: door het bedrag voor uw reis op voorhand al bijeen te sparen, betaal je geen interesten en indien je niet het volledige saldo opgebruikt, dan kan je nog profiteren van een (kleine) rente op je rekening. Een goede spaarrekening kan je hierbij ver op weg helpen, klik hier en vergelijk spaarrekeningen op onze website.

Op zoek naar een passende lening?

leningen vergelijken op Kredietkrijgen.be